В читалището в Дуранкулак се проведе Седмица на Европа

Читалище „Дружба” от село Дуранкулак се е отзовало на призива на областния управител Желязко Желязков за участие на читалищата от областта в „Седмицата на Европа”, посветена на 5-те години членство на България в Европейския съюз, съобщават оттам. В малката зала на читалището се е провел концерт под надслов „Един час пътешествие в Европа”. Участвали са децата от детската градина, училището и самодейците при читалището.

Танцов клуб „Кибела” също се е включил с изпълнение на добруджанска ръченица и сиртаки. Малчуганите разказали за обичаите и нравите на различните държави от Европейския съюз, изпълнили тарантела, танц на пингвина, рисували на тема „Европа”.

На организирана кулинарна изложба са били предстени традиционни европейски ястия. Празникът е бил споделен с гости от Румъния – Андреа Русо и Лиса Оприш, които се включили с изпълнение на румънски народни песни.

Библиотеката при читалището подготвя презентация на единния европейски тел. 112, която ще бъде показана пред децата и самодейците при читалището. От читалищното ръководство благодарят на участниците в концерта, като им пожелава много нови творчески успехи.